Liebster Award?! | Don Det

In mijn inbox zat een berichtje van Ellis:EllisAroundTheWorld met een nominatie voor de Liebster Award. Misschien overbodig, maar Ellis is een reisblogster, de link hier boven werkt gewoon dus klik er even op!

De Liebster Award, schijnt een dingetje te zijn dus altijd leuk! Anyhow, draait erom dat je 11 (tien is te rond?) vragen beantwoordt die de vorige blogger je gesteld heeft en vervolgens weer een blogger nomineert met een rits vragen. Een beetje de ice-bucket challange minus het water, het ijs, en de donatie, dus eigenlijk anders.

Ellis, als je dit leest, hoi, bedankt voor de shout-out en de antwoorden op je vragen zijn als volgt:

Wat was je eerste echte wereldreis?
Een echte wereldreis heb ik nog niet gemaakt, als in: rondje om de wereld. Mijn eerste grote reis was mijn study-abroad in Jakarta. Met de zeeën van tijd die ik daar had kon ik een half jaar door Indonesië rondrollen. Singapore nog even meegepakt en ik was verkocht.

Wat zijn jou drie favoriete steden?
Met afstand op nummer 1 staat Jakarta. Dat is de enige plek ter wereld waar ik heimwee naar heb. Als ik daar morgen een baan kan vinden vlieg ik vanavond nog weg.

Nummer 2 en 3 zijn wat moelijker.
Als we alleen steden in het buitenland tellen omdat Nederland te makkelijk is kom ik uit op Shanghai en Ljubljana.
De volgorde is niet echt van belang en de steden zijn ook zo verschillend dat ze beide een eigen categorie mogen hebben.
Shanghai omdat dit de grootste stad ter wereld is, wat voor mij gewoon simpelweg een heel bijzonder idee is. Het heeft alles en ik zie mezelf er ook wel wonen. (De Skyline blijft onwerkelijk).

Ljubljana omdat de herinneringen aan deze stad zo goed zijn. Vrij onbekend als bestemming, klein, compact, vol met geschiedenis, leuke mensen, barren, klein land met alle natuur op dagtripafstand, en gewoon goed georganiseerd.

Reis je het liefst alleen, met een vriend/vriendin of een groepje mensen?
Ik ben op dit moment bezig met een solo-reis van 6,5 week en ik moet zeggen dat het me dikke prima bevalt. Het is blijkbaar vrij onmogelijk om echt alléén te zijn als je reist. Ik was een beetje bang om een einzelganger te worden maar sinds dag 1 ben ik dat niet geweest. Natuurlijk is reizen met een vriend of vriendin ook geweldig omdat je de ervaringen thuis nog kan herbeleven en delen.

Waarom ben je begonnen met bloggen?
Ik ben begonnen met bloggen om mijn kijk op het reizen te delen. Niet die standaard: 5 reistips, dingen die je moet doen in Thailand, 6 stranden die je gezien moet hebben, etc. No offence, maar dit zijn er al zoveel en ze zijn allemaal zo gelijk. Er zijn een aantal goede blogs of websites die dit doen en die zijn 100% handig maar ik wil een andere kijk geven op de manier waarop ik het reizen ervaar. Waarom ik het doe, waar ik me aan erger, wat ik denk op die moment etc. Diepzinnige shit enzo.
Beetje entertainment misschien ook wel?

Welke ervaring op reis zou je nooit meer vergeten?
Moeilijk vraag, nee eigenlijk niet. Het is meer dat ik er nu 1 uit moet gaan kiezen. Nou vooruit, het moment dat ik voor het eerst door de jungle trok in Bogor op Java. Het regenwoud zien was een bucketlist-item sinds mijn kindertijd (toen wist ik nog niet dat de bucketlist een ding was). De toerist-vrije-waterval na die tocht was een “majestic sight to remember”.

Wat vind je het vervelends aan op reis gaan?
Het wachten, wachten, en nog eens wachten. Maar misschien wel belangrijker, het missen van de gebeurtenissen thuis. Ja je kunt niet op twee plekken tegelijk zijn. Als ik in de groepsapp weer een oproep voor een biertje voorbij zie komen zou ik toch wel graag terug vliegen.

Wat is onmisbaar voor jou om op reis mee te nemen?
Euh, naast het semi-grappige standaard antwoord als “mijn paspoort” kan ik denk ik niet meer zonder ‘packing cubes’. Die handige stoffen-koffers waardoor je kleding en andere items gezellig bij elkaar blijven klitten. Je haalt een packing cube uit je tas en alles blijft netjes. Je stopt een packing cube in je tas en…..alles blijft netjes.

Reis je voor de natuur, cultuur of iets heel anders? En wat is dat dan?
Natuur natuurlijk. De natuur blijft me altijd verbazen, jungles, rivieren, watervallen, rijstvelden, gletsjers, bergen, sterren, dieren, alles. Ik kan daar echt altijd naar blijven staren.  Niet dat de cultuur me niet interesseert maar dat is meer een leuke bijkomstigheid en nooit Dr hoofdreden geweest.

Wat is je laatste reis geweest?
Die ben ik nu nog aan het doen. Een reis van 45 dagen door Thailand, Cambodja, Vietnam en Laos. Om precies te zijn:
Bangkok – Siem Reap – Koh Rong – Phnom Penh – Saigon – Mui Ne – Da Lat – Hoi An – Hue – Phong Nha – Vinh – Hanoi – Ha Long Bay – Sa Pa – Luang Prabang – Vang Vieng – Don Det – Bangkok.
De foto’s vind je op http://instagram.com/sanderbeukhof.

Heb je mensen leren kennen op reis die je nog steeds veel spreekt?
Veel? Wat heet veel, zo af en toe in ieder geval! Gek genoeg is het gezegde “Out of sight, out of mind” nogal toepasselijk. Je spreekt ze wel maar er is meer voor nodig om een echte band te krijgen. Wel heb ik vaak mensen opgezocht die je keert kennen onderweg. Zo krijg je overal ter wereld adressjes om te slapen. Lekker makkelijk!

Wat is je favoriete reisfoto?
Wat mijn favoriete reisfoto is? Hoe kan ik daar in nou uit kiezen. Ik hou op Instagram een dagelijkse foto-blog bij. Elke dag weer een foto van mijn reis. Ik weet niet of ik daar echt uit kan kiezen. Zodra ik het weet zal ik hem als coverfoto instellen hierboven.

Zoals het hoort schuif ik de verantwoordelijkheid weer lekker van me af naar een ander.
Sandra Pipping schrijft wel eens een aardig stukkie over haar slaapgedrag. Narcolepsie, lijkt me dat jij (ja elke willekeurige lezer, maar dat maakt het zo lekker persoonlijk) daar nog niet van gehoord hebt. Check haar verhalen op Lieverluidanmoe

Sandra, als je leest: jij krijgt van mij de Liebster Award! Zullen we er 10 vragen van maken? Ik word knettergek van oneven getallen.

1) Je schrijft over je slaapstoornis en hoe je ermee om gaat. Wanneer is Narcolepsie echt het meest onhandig?
2) Waar kunnen mensen je ’s nachts voor wakker maken?
3) Waarom ben je lieverluidanmoe (top naam trouwens) begonnen.
4) Hoe lastig is Narcolepsie tijdens reizen?
5) Kun je echt overal en op elk moment in slaap vallen?
6) Ben je ooit in slaap gevallen terwijl je aan het wachten was op iets speciaals waardoor je datgene gemist hebt?
7) Hoe succesvol beschouw jij jouw blog over Narcolepsie? En waaraan merk je dat?
8) Zijn er andere blogs over Narcolepsie en merk jij verschillen tussen die en die van jou?
9) Welke blogger/vlogger of ander persoon/dier is een inspiratie voor jou en waarom?
10) Wat is je lievelingstaart?

Bedankt voor je tijd beste lezer, ik weet dat deze langer was dan normaal.
&

t.i.n m.o.c.s.

Advertenties

Een gedachte over “Liebster Award?! | Don Det

  1. Heel slecht, maar ik had je blog nog niet gelezen! Nu wel, echt heel leuk om te lezen. En de packing cubes kende ik nog niet, klinkt als iets bruikbaars!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s