Onze afkeer tegen kou | Kopenhagen

Wat is toch de afkeer tegen vakanties naar koude landen?
Als dat er eigenlijk al is. Ik neem namelijk nu maar wat aan… van me zelf.

Laten we er voor het gemak even vanuit gaan dat het algemeen bekend is dat Nederlanders niet graag naar een koud land op vakantie gaan. Uitzonderingen daargelaten.

Nu snap ik ook best dat Nederlanders er een schijt hekel aan hebben om na weken of maanden rotweer naar een land te gaan waar het klimaat nog slechter is. Bijvoorbeeld Denemarken of Schotland. Ik kan niet uit ervaring spreken aangezien ik in beide landen nog nooit geweest ben maar dat heb ik me laten vertellen.

De drang naar zonneschijn en bruine huid is blijkbaar erg groot in de zomer. Het is natuurlijk ook het lekkerst om in je zwembroek rond te wandelen terwijl je een subtiele verplichting voelt om je lichaam te koelen met koud bier.

Zijn er dan helemaal geen redenen om naar een koud land op vakantie te gaan?
Ik denk dat het puur ligt aan het type vakantie of trip dat op de planning staat. Ik zou bijvoorbeeld geen moment denken aan een zomervakantie naar Denemarken….
Maar ik ga volgende maand wel een weekendje naar de hoofdstad, Kopenhagen. De kans dat het daar kutweek is is niet bepaald klein te noemen. Ik denk dat de kans dat het kwik half februari boven de nul-lijn uitkomt te verwaarlozen is. Ik zou er m’n geld niet op inzetten.

Toch kijk ik er echt naar uit. Bang voor slecht weer ben ik niet. Koud weer kun je je tegen kleden zei mijn opa altijd en als je gewoon verschrikkelijk weer verwacht kan het alleen maar mee zitten. (Glas half vol mentaliteit!)
Daarnaast heeft Kopenhagen, zoals vrijwel alle steden, vast wel genoeg indoor activiteiten te bieden. Lekker uit eten gaan of lang in een bar hangen tot het droog genoeg is om terug te lopen naar het hotel zijn slechts twee van de vele opties. Wie weet valt het allemaal wel mee!

Het ontdekken van steden die normaal niet voorkomen op een wish-list is in mijn ogen een leuke manier om Europa te ontdekken. Stad voor stad streep je de plaatsen van je lijst tot je met recht kunt zeggen dat jij die ene stad de leukste stad van Europa vindt! Kopenhagen is als eerst aan de beurt, Dublin volgt in maart.
Ook al zo’n regenachtig rotland. Dat is in ieder geval het eerste waar ik aan dacht toen ik het in de Skyscannerlijst zag staan.
Na wat research kan ik niet wachten om ook Dublin te hebben ontdekt. Wie weet is dat wel mijn nieuwe favoriete stad in Europa. Wat ik daar van denk als ik terug ben? Dat laat ik je in februari en maart weten.

Welke stad krijgt van jou een tweede kans? Waar je stiekem wel heen wilt maar geen vakantie aan wilt besteden omdat het misschien wel tegen valt (qua weer).

&

t.i.n.m.o.c.s

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s