Een ode aan Singapore Airlines.

Dit bericht is in geen enkel opzicht betaald door mijn nieuwe grote vrienden van Singapore Airlines. Wel hebben ze mij zo in de watten gelegd dat ik uit pure enthousiasme een artikeltje typ. Of ik heb gewoon extra gebruik gemaakt van alle service die een (en vooral deze) airliner biedt, dat kan ook.

Ik had voor deze vlucht nog nooit gevlogen met Singapore Airlines maar nu zat ik opeens 12 uur en 5 minuten opgescheept met een groep mensen (stuk of 250) in een Airbus 350-nogwat. Vliegen zelf vind ik nooit een probleem maar ook ik keek een beetje op tegen een half etmaal stilzitten.

Gelukkig was daar een verrassing, namelijk een upgrade naar de Premium Economy Class. Lekker hoor. Dit betekend meer ruimte, fancy leren stoelen, groot full-hd beeldscherm, vele malen beter eten en een hele hoop service.

Ik heb al regelmatig lange afstanden gevlogen met verschillende maatschappijen en aan boord krijg je altijd een, twee of soms drie maaltijden en kun je (kosteloos) fris en bier of wijn bestellen wanneer je dat wilt. Sommige maatschappijen doen er echter een schepje boven op met een aanbod aan sterke dranken. Zo ook mijn nieuwe grote vrienden van Singapore Airlines. Die overigens ook snacks als Toblerone en verse fruit serveren wanneer je dat wilt.

Om de vlucht goed te beginnen vroeg ik om champagne. Dit kreeg ik uiteraard, met een selectie pinda’s en nootjes.

Bij de lunch lustte ik wel een biertje, geen probleem natuurlijk, en een kop koffie als je toch loopt.

Al gauw na de lunch kreeg ik weer honger, en bracht de aardige stewardess mij een aantal Twix-repen. Zou ze zo vriendelijk zijn om daar een Gin-Tonic bij te maken? Maar natuurlijk. Nog een broodje of twee meneer? Heerlijk! Doe daar nog een Twix-reep bij?

Ik hoorde trouwens over de befaamde Singapore Sling (das een cocktail, had ik ook nog nooit van gehoord!) die jullie maken. Kan ik die nog bestellen? “Right away Sir”.

Nu ik dit zo opschrijf druk ik toch die bel maar weer in. Ik heb zin in een Gin-Tonic. Wauw, Singapore Airlines, letterlijk nogvoor ik deze zin afgeschreven heb is mijn bestelling genoteerd en onderweg. Hoeveel zinnen kom ik verder voordat deze op mijn, veel te brede, armleuning staat?

Ik heb nooit het idee gehad dat Premium Economy zoveel aan waarde zou toevoegen maar wat maakt het deze vlucht toch comfortable. Ik zie op het nieuwe display dat de vlucht nog 2 uur en 20 minute duurt en dat vind ik eigenlijk jammer. Er waren nog veel films die ik graag wilde zien. Ach, er is nog een retourvlucht over een week, die schijnt net zo lang te duren!

Oh, kijk, de Gin-Tonic is hier.

Bedankt voor de heerlijke vlucht, nieuwe grote vrienden van Singapore Airlines.

t.i.n.m.o.c.s.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s