Vliegen is kut | Jakarta

Vliegen is kut!

Op een lange vlucht (laten we dat even definiëren als 6 uur en langer) begin je te merken dat je niet gewoon in een auto zit. Dat heeft zo zijn redenen.

A) Je zit niet in een auto.

B) Er gebeurt nu eenmaal veel tijdens een vlucht waar je geen invloed op hebt.

Je kunt niet zelf bepalen hoe warm of koud de airco staat. Dan is het opeens heel koud en dan bepaalt iemand (geen idee wie, maar wacht maar tot ik er achter kom) weer dat het heel warm moet worden. Je hebt wel een deken, dus eigenlijk moet je niet klagen. Klopt, dan doe ik het niet.

Waar ik wel degelijk niets aan kan doen en me dus mateloos aan irriteer is de droge lucht in het vliegtuig. Je neus kapt gewoon met functioneren in zo’n droog klimaat. Daarnaast maakt de airco mij verkouden. Lekker snuiven en sniffen. Aan de mensen om mij heen te zien ben ik niet de enige met dit probleem. Iemand een oplossing?

Ik wil altijd een window-seat! Wat ik overigens op dit moment niet heb omdat ik een upgrade kreeg naar Premium Economy en een gegeven paard mag je niet in de bek kijken. Maar inherent aan een stoeltje bij het raam, je zit naast twee andere mensen. Als ik me dan te pletter zuip moet ik steeds voor die mensen langs naar de WC, mateloos irritant voor die mensen en ook voor mij want zij zitten in de weg.

Baby’s.

Turbulentie. Dit is opzich niets gevaarlijks maar wel behoorlijk lastig als ik net een kop hete koffie besteld heb. Zie deze dan nog maar eens te balanceren zonder dat je je klauwen brandt. Een atje trekken is natuurlijk geen optie. Verder is turbulentie gewoon niet leuk.

Chronisch lawaai is ook een pijnpunt waar je als langvlieger last van krijgt. Het aanhoudende gebulder van de motoren (gelukkig maar) en het gehuil van baby’s of juist luid gesprek van je buurman. Niet te vergeten dat wanneer je een film wilt kijken het volume op 100 moet om boven dit lawaai uit te komen. Ook niet goed voor je trommelvliezen.

Je natuurlijke ritme raakt compleet van zijn entrecote vanwege het aangepaste dag/nacht ritme (afhankelijk van de route die je vliegt uiteraard). Vlieg je van Amerika naar huis dan is de nacht zo voorbij en vlieg je van hier naar Amerika dan duurt de nacht weer extra lang. Dit komt omdat de meeste luchtvaartmaatschappijen ontbijt serveren op de locale tijd van de bestemming. Als je dus om 04:00 in boven New York hangt is het al 09:00 in Amsterdam. Dan eet je dus erg vroeg…

Al met al zijn die natuurlijk maar kleine nadelen die het vliegen soms tot een last maken in plaats van een deugd. Ach, moet je maar business-class vliegen.

&

t.i.n.m.o.c.s

Advertenties

Een gedachte over “Vliegen is kut | Jakarta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s